ZAUSTAVIMO NASILJE NAD DJECOM

Mi, potpisnici ove peticije, odlučno stojimo u borbi protiv nasilja nad djecom i tražimo hitne mjere kako bismo zaštitili njihova prava i osigurali sigurno okruženje za njihov rast i razvoj.

Svjesni smo duboke ozbiljnosti ovog problema i njegovog negativnog utjecaja na djecu, familije i društvo u cjelini. Nasilje nad djecom predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava i mora biti zaustavljeno.

Pozivamo nadležne institucije, zakonodavce, obrazovne ustanove, medije, nevladine organizacije i svakog pojedinca da se pridruže našem zahtjevu za:

  1. Jačom Zakonskom Zaštitom: Tražimo rigoroznije zakonske mjere koje će kazniti počinitelje nasilja nad djecom i osigurati pravdu za žrtve.

  2. Edukacijom i Prevencijom: Zahtijevamo sveobuhvatne programe edukacije o prevenciji nasilja u školama, zajednicama i famiijama kako bi se podigla svijest o ovom problemu i spriječile potencijalne situacije nasilja.

  3. Podrškom za Žrtve: Potrebno je osigurati adekvatnu podršku, savjetovanje i rehabilitaciju za djecu žrtve nasilja, kako bi im se omogućila emocionalna i psihološka podrška te povratak u normalan život.

  4. Snažnim Medijskim Angažmanom: Pozivamo medije da aktivno promovišu svijest o nasilju nad djecom i doprinesu stvaranju pozitivnog društvenog stava prema zaštiti dječjih prava.

  5. Saradnjom i Partnerstvom: Tražimo uspostavljanje saradnje između svih relevantnih sudionika kako bismo zajednički radili na rješavanju problema nasilja nad djecom.

Zajedno možemo stvoriti okruženje u kojem će svako dijete moći sigurno odrastati, razvijati svoj puni potencijal i doprinositi društvu na pozitivan način.

Potpisivanjem ove peticije, obvezujemo se da ćemo aktivno sudjelovati u borbi protiv nasilja nad djecom i raditi na izgradnji bolje budućnosti za sve generacije


UČENICI IX RAZREDA    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize UČENICI IX RAZREDA to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...