Zaustavimo vozače U SIJANJU SMRTI po našim cestama!

Po tko zna koji put,novinske stupce u Crnoj kronici pune članci o stravičnim prometnim nesrećama.SKORO UVIJEK riječ je o  vozačima koji voze "jake"automobile,više puta kažnjavanim ,što zbog prebrze vožnje,što zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a najčešće zbog oboje. koji su već par puta prije bili kažnjavani(PRE) blagom novčanom kaznom,,na koju su uložili žalbu ,oduzimanjem vozačke dozvole,bez koje su i dalje radili bezbroj prometnih prekršaja  našim cestama.Do trenutka kad skrive tešku  prometnu nesreću sa smrtnim ishodom. U takvim nesrećamaUVIJEK ,poginu djeca,pješaci biciklisti ili vozači koji su imali nesreću da voze "slabiji" automobil.Zatvorske kazne nakon toga su u najmanju ruku tragi-komične,smiješne i mada nitko ne može vratiti poginulu osobu,ni olakšati bol obiteljma koje su  na takav način izgubile svoje voljene,činjenica je da zakone ispisuju ljudi koji nisu nikoga izgubili na taj način, pa ili nemaju dovoljno empatije,ili smatraju da je sasvim dovoljna kazna što će "nositi tu osobu na duši".Jer  nakon sudske presude,obiteljima boginulih,to je jedina utjeha.

TRAŽIMO IZMJENU KAZNENOG ZAKONA,STROŽE NOVČANE I ZATVORSKE KAZNE ZA KRŠENJE PROVEDBE ISTIH,JAČE NADZOR NAD PREKRŠITELJIMA ISTIH.POJAČANE NADZORE PROMETNE POLICIJE,jer činjenica je da  se bilo koji od takvih vozača,kada uđe u bilo koju državu koja je članica EU,drži prometnih pravila,baš zbog velikih novčanih kazni,koje im se stavljaju na teret i koje ne mogu izbjeći,dok u našoj R hrvatskoj,takvi vozači "igraju rusko rulet" sa svojim i našim životima.

VOZAČI KOJI SVJESNO KRŠE PROPISE,ČINE PROMETNE PREKRŠAJE I VOZE U ALKOHOLIZIRANOM STANJU nemaju savjest,ne nose na duši nikoga,a sutra to možete biti VI, JA,VAŠE I MOJE DIJETE... a onda je već JAKO  KASNO....