Peticija za brzu, kvalitetnu i uključivu obnovu Petrinje

Želimo kvalitetan razvoj Petrinje! Tražimo da se obnovi pristupi razvojno, a ne sanacijski. Nije dovoljno ukloniti razorne posljedice potresa, budući se radi o prostoru u kojem je javna infrastruktura (poput cesta, bolnica, škola, sportske i kulturne infrastrukture) neodržavana i nedovoljno razvijena. Zahtijevamo: formiranje poticajnog društvenog, kulturnog i ekonomskog okvira koji će omogućiti građankama i građanima da sami pridonose obnovi i razvoju.  

Želimo sudjelovati u donošenju odluka o razvoju Petrinje! Tražimo da se ključne odluke o budućnosti naših gradova i sela ne donose bez nas. Vjerujemo kako je moguće ustanoviti model u kojem su građanke i građani ne samo informirani, nego i pozvani suodlučivati o pitanjima od zajedničkog interesa. Zahtijevamo da obnova javnih prostora i infrastrukture bude uključiva. Zahtijevamo: da se redovno provode konzultacije i javne rasprave te da se nama građankama i građanima pruži što više prilika da suodlučujemo o tome kako će nam izgledati okruženje.  

Želimo informacije! Temelj participacije građana i građanki je kvalitetna informiranost i zbog toga zahtijevamo višestruke kanale na kojima će biti dostupne adekvatne, relevantne i potpune informacije. Nepovjerenje građanki i građana prema institucijama javne vlasti zbog manjka transparentnosti, korupcije, upravnih neefikasnosti i neučinkovitog pravosuđa prepreka je konstruktivnom društvenom dijalogu. Zahtijevamo: Info centre i info stupiće s relevantnim informacijama. Zahtijevamo da sva tijela javne vlasti koja će imati ulogu u obnovi i razvoju Sisačko-moslavačke županije (na lokalnom, županijskom i državnom nivou) bez odgode otvore posebne spise, odnosno, izrade posebne predloške izvješća utroška sredstava te da ih objave na građankama i građanima dostupne načine i redovito ih ažuriraju tijekom cijelog procesa.


Petrinjsko proljeće    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Petrinjsko proljeće to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...