PROTIV ZABRANE ZAMRZAVANJA EMBRIJA U POSTUPCIMA MPO-A
Kontaktirajte pokretača peticije
Re:
Suzana, domovi su puni djece zbog birokracije, loših zakona i nesposobnosti, a ne zbog pomanjkanja želje i interesa potencijalnih posvojitelja. "Posaditi djecu"?!! Ti misliš da se djeca sade?? Svašta ću još naučiti
Kao što vidite došlo je do male promjene naziva peticije. Naziv se promjeni zbog srtučne terminologija kako bi ga razumjeli i u drugim zemljama. Peticija nosi naziv:"PROTIV ZABRANE ZAMRZAVANJA EMBRIJA U POSTUPCIMA MPO-A". Hvala na svim popisima i nadam se da će ih biti još više, te da će pomoći da se takva restriktiva od strane Vlast ne dogodi.
Engleski naziv peticije je "Against ban on freezing embryos in medically assisted reproductive procedures".
Re:
Osobno nemam ništa protiv da netko ima svoje mišljenje, ali me jako groze ljudi koji se ne libe izjašnjavati bez da su se informirali iole o temi. Velika većina djece u domovima nije u sustavu posvajanja jer imaju živuće roditelje ili birokraciju kao blokadu. U hrvatskoj je registrirano jako puno posvajatelja i dapače mnogi parovi koji su upostupcima potpomognutih oplodnji su i posvajatelji. Jeste li vi možda probali posvojiti dijete? Ili smatrate da vi ste zdravi, pa vi se ne morate s time zamarati. Posvajanje nije rezervirano za neplodne parove.
A vezano za zamrznute embrije, neću ulaziti u dublju analizu život/čovijek/ubiti. Jedino što vam mogu postaviti par pitanja da razmislite. Možete li čovjeka zamrznuti i onda odmrznuti i da ostane živ? Što mislite zašto je to tako?
I zadnje, ne znam zašto pojedinci poput vas žive u uvjerenju da se toliko embrija zamrzava i ostaje na "nebrigu" nikome. Parovi se vraćaju po svoje embrije, a za one koji zbilja ostaju kao višak postoji još jedno plemenito djelo - donacija embrija. Za zemlju (i kontinent) koji se boji propadanja svoje narodnosti - zbilja bi trebali početi razmišljati, a ne prenositi floskule o kojima nismo realno niti razmislili.
Gospođo Suzana, informirajte se prije nego što se odlučite povrijediti ljude koji žele samo podjeliti svoju ljubav dalje.
Jer je i moj sin bio smrznuti embrij. Jer iz svježeg nijednom nije uspjelo.
| This discussion has been closed. |