Mi se kladimo na Anđele! -peticija Super sport kladionicama da uplate 2,8 milijuna kuna COVID potpora koje su dobili od države udruzi Anđeli iz Splita

Mi se kladimo na Anđele!

Ovom peticijom tražimo od vlasnika Super sport kladionica: Danka Ćorića, Radima Haluze, Goran Đurića, Ondřej Vícha, te SAZKA Group Adriatic da vrate sva sredstva koja su dobili od Vlade RH na ime mjera pomoći gospodarstvu zbog COVID -19 pandemije, te da ih izravno uplate udruzi Anđeli iz Splita jer milijuni koje su dobili od države uzeti su upravo od osoba s invaliditetom.

Dok deseci udruga pružatelja usluga osobama s invaliditetom propadaju jer im je ukinuto financiranje, Vlada RH uzela je 450 milijuna kuna iz fonda namjenjenog za profesionalnu rehabilitaciju i osobe s invaliditetom i tim novcem financirala  potpore za poduzetnike. Među njima su i tvrtke koje su ostvarivale više stotina milijuna kuna dobiti u prethodnim godinama. Time je Vlada uzela onima koji imaju najmanje da bi dala onima koji imaju najviše. Najgori takav primjer su Super sport kladionice koji su samo za ožujak od Vlade na poklon dobili 2 877 875 kuna, usprkos tome što godinama ostvaruju dobit veću od nekoliko stotina milijuna kuna!

Splitska Udruga roditelja za djecu s najtežim invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju “Anđeli,” koja skrbi o 227 bolesne djece, pozvala je u srijedu hrvatsku Vladu da joj pomogne jer joj zbog nedostatka novca prijeti opasnost da krajem lipnja prestane raditi nakon 15 godina pružanja socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju. Jedini su ovlašteni pružatelj socijalnih usluga izvaninstitucionalne skrbi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a sada bi deset stručnih djelatnika i 227 djece kojima pružaju usluge mogli bi na ulicu.


Potpisom ove peticije želimo apelirati na savjest onih koji su uzeli sredstva iz državnog proračuna namijenjena najranjivijoj društvenoj skupini da ih vrate onima kojima su ta sredstva daleko potrebnija; kad već Vlada RH nije osigurala bazičnu pravednost u preraspodjeli zajedničkih sredstava.

Pokretač ove peticije je Hrvoje Antonio Belamarić, novinar i borac za prava osoba s invaliditetom. andjeli.JPG

Apel udruge pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=_P0CKbWA3AA


Hrvoje Antonio Belamarić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Hrvoje Antonio Belamarić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...