PETICIJA RODITELJA I GRAĐANA! ŽELIMO STALNU PEDIJATRIJSKU SKRB ZA NAŠU DJECU U DOMU ZDRAVLJA ČAZMA

Članak 6. Konvencije o pravima djeteta navodi :

„1. Države stranke priznaju da svako dijete ima prirodno pravo na život.

2. Države stranke će u najvećoj mogućoj mjeri osigurati opstanak i razvoj djeteta.“

Članak 27. istog dokumenta priznaje djetetovo pravo „na životni standard koji odgovara njegovu tjelesnom, duševnom, duhovnom, moralnom i socijalnom razvoju.“ Prve su godine života od nemjerljivog značenja za razvoj svakog djeteta. Kako bi se sačuvao dosegnuti zdravstveni
standard za djecu i unaprijedio rad primarnih pedijatara, uz podršku i razumijevanje problema od strane Ministarstva zdravlja, nužno je da lokalna zajednica preuzme aktivnu ulogu u planiranju i realizaciji novih natječaja za specijalizacije. Uloga lokalne zajednice i ljudi koji žive u neposrednom okruženju bolesnika, u pružanju pomoći najugroženijem dijelu populacije u našoj je sredini nedostatna.
Lokalna zajednica mora osigurati optimalne uvjete za rast i razvoj djece i prilagoditi se lokalnim specifičnim potrebama i mogućnostima.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Matea Prekrat to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...