Peticija za momentalno oslobađanje Hranislava Dimitrijevica iz Kraljeva, i hitnu promenu Krivičnog zakonika koji se odnosi na izvršioce krivičnih dela

 Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost vodeći računa o interesu građana Republike Srbije pokreće inicijativu sa zahtevom ka Predsedniku Republike Srbije i Narodnoj Skupštini Republike Srbije u skladu sa Ustavom i Zakonom da pomiluju građanina Hranislava Dimitrijevića. 

 

Hranislav DImitrijević je braneći svoju imovinu i svoj život od dvojice razbojnika, koji su izvršili tešku razbojničku krađu, na svom posedu prilikom napada razbojnika upotrebio vatreno oružje za koje je imao uredno izdatu dozvolu i tom prilikom ranio jednog od razbojnika koji su ga posle razbojničke kradje u njegovom dvorištu i fizički napali. Zbog loših zakonskih rešenja, domaćin i otac dvoje dece Hranislav Dimitrijević je osuđen, a razbojnik koji je ranjen koristeći pozitivno pravne propise protiv oštećenog, potražuje velika materijalna sredstva za pretrpljen bol i strah???

 

Na ovaj način, ne štiti se žrtva krivičnog dela nego se favorizuje izvršilac, u ovom slučaju zakon se stavlja na stranu izvršilaca krivičnih dela. Ovo nije prvi slučaj u Srbiji koji je uzburkao javnost jer zakoni pre svega moraju da ispune osnovno načelo pravičnosti. U odnosu na navedeno Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost traži promenu Krivičnog zakona i predlaže unošenje odredbe koja glasi : "Izvršilac krivičnog dela zatečen u  izvršenju krivičnog dela, samoodgovoran je za  lake ili teške povrede ili bilo kakve druge povrede, kao i materijalnu i nematerijalnu štetu koja mu je nastala prilikom izvršenja krivičnog dela".

 

 

 

 

 
 

 

 

 

  
 

Show more


Dr Darko Trifunović - Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Dr Darko Trifunović - Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...