Peticija za neometan pristup službenoj lokaciji za kretanje pasa bez povodca, a uz nadzor posjednika

Sukladno članku 17. stavku 1. točci 38. Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama (Službeni glasnik Grada Zagreba, 28/18), a koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba, na 18. sjednici, 17. prosinca 2018., propisano je kako se na javnim površinama psi mogu kretati bez povodca, uz nadzor posjednika, a opasni psi bez povodca, sa brnjicom, uz nadzor vlasnika, između ostalih, i na površini „sjeverno od Nalješkovićeve ulice, istočno od OŠ Marina Držića“. 

 

Spomenutoj površini, koja pripada gradskoj četvrti Trnje, MO Marin Držić, onemogućen je prilaz/ulaz, kao i namjena njezina korištenja, obzirom da je pristup spomenutoj površini onemogućen postavljanjem armirane ograde. 

 

Posjednici pasa s područja gradske četvrti Trnje, u skladu s Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama, po kojoj spomenuti prostor „sjeverno od Nalješkovićeve ulice, istočno od OŠ Marina Držića“ predstavlja javnu površinu na kojoj se psi mogu kretati bez povodca, zahtijevaju da se žurno omogući adekvatni prilaz na spornu javnu površinu i nesmetano korištenje iste. Pod nesmetano korištenje u navedenu svrhu podrazumijeva se jasno označena i ograđena površina s oznakom namjene. 

Navedena površina je trenutno jedini prostor u kvartu dovoljno siguran i velik za istrčavanje i socijalizaciju pasa, a koji je nasilno zatvoren. 

Obzirom na rastući trend broja pasa i života sa psom, takav prostor je nužan za rekreaciju, socijalizaciju i sigurnost vlasnika pasa, njihovih ljubimaca, kao i svih ostalih u kvartu. 

Socijaliziran pas je miran i zadovoljan pas koji ne predstavlja opasnost za ostale stanovnike kvarta i doprinosi većoj kvaliteti života svih njegovih stanovnika. 35_(4)_11.jpg

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Tena Buljanović to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your phone number publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...