Peticija za poništenje svih nezakonitih upisa SPC nad crnogorskim manastirima i crkvama i vraćanje u vlasništvo državi Crnoj Gori

Poštovane sestre i braćo Crnogorci i Crnogorke u Crnoj Gori i dijaspori, bez obzira na vjeru i politička opredjeljenja,

Reaktivirali smo peticiju Amanet iz 2018. godine. Vakat je da se nastavi onamo đe smo započeli. 

POZIVAMO VAS da se potpisivanjem ove peticije pridružite zahtjevu i težnjama da se vijek stara nepravda ispravi i da se vjerski objekti koje su gradili naši preci konačno vrate u vlasništvo države Crne Gore.

"Nezavisna i međunarodno priznata Kraljevina Crna Gora je 1918. godine okupirana i aneksirana od strane Srbije. Suprotno međunarodnom pravu, ugovorima, običajnim pravnim pravilima i moralu, kao i normama crnogorskog Ustava i zakona, tada je prestala da postoji samostalna država Crna Gora. Nakon toga, pored ostalog, vladajući krugovi Kraljevstva SHS pristupili su i realizaciji projekta uspostavljanja Srpske patrijaršije. Tada je i pokrenut postupak ukidanja autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. On je sproveden bez legitimiteta, na način suprotan normama Ustava Crne Gore (1905), tada još uvijek formalno – pravno punovažnog, te Ustava Svetoga sinoda Crnogorske pravoslavne crkve (1903), koji je u to vrijeme, takođe, bio na snazi." - Novak Adžić 

Cilj ove reaktivirane peticije je da se izvrši pritisak na ovu novu ultra-nacionalističku, svetosavsku i anti-hrišćansku vlast da ne smiju da ukidaju Zakon o slobodi vjeroispovjesti, usvojen krajem decembra prošle godine. 

Manastiri i crkve su države Crne Gore, a ne beogradske patrijaršije. 

Moramo da pokažemo svima i u regionu i u Evropskoj Uniji i u svijetu da Crnogorci nikada neće predati svoje svetinje i svoju Crnu Goru svojim dželatima. 

NEK JE VJEČNA CRNA GORA!!! 


Patriotska dijaspora Crne Gore    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Patriotska dijaspora Crne Gore da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...