PETICIJA ZA ZATVARANJE NELEGALNOG PRIHVATILIŠTA ZA PSE “KOMUNALNE USLUGE A.D.” SMJEŠTENOG NA REGIONALNOJ DEPONIJI KUREVO, U PRIJEDORU

PETICIJA ZA ZATVARANJE NELEGALNOG PRIHVATILIŠTA ZA PSE “KOMUNALNE USLUGE A.D.” SMJEŠTENOG NA REGIONALNOJ DEPONIJI KUREVO, U PRIJEDORU


Dragi Prijedorčani i Prijedorčanke, svojim potpisom peticije podržavate inicijativu za zatvaranje nelegalnog, netransparentnog i nehumanog prihvatilišta za pse “Komunalne usluge a.d.”, smještenog na regionalnoj deponiji Kurevo.


“Komunalne usluge a.d.” iz Prijedora od 2009. godine se finansiraju iz budžeta grada Prijedora za zbrinjavanje napuštenih pasa. Međutim, psdi se odvode u “prihvatilište” koje je nelegalno izgrađeno na regionalnoj deponiji za smeće ( bez ikakvih građevinskih dozvola, lokacijskih uslova i upotrebne dozvole), u objekat koji je neuslovan – bez adekvatne zaštite od vremenskih nepogoda, neadekvatni boksovi i tu se ostavljaju do uginuća ili “eutanaziranja” istih. Psima se ne obezbjeđuju dovoljne količine hrane, vode, te im se ne obezbjeđuje veterinarska njega propisana Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja.


Već 13 godina nedužni psi stradavaju u najgorim mukama, dok ogromne količine novca namjenjene za njihovo zbrinjavanje se troše na javnosti nepoznat način. Od 2009. do 2022. Godine iz budžeta Grada Prijedora je odvojeno preko 1 000 000KM za ove svrhe, međutim, finansijskih izvještaja o utrošku novca nema.
Prihvatilište “Komunalne usluge a.d.” je nelegalno formirano, supratno članu 28. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja bih - BEZ DOZVOLE za formiranje od organa lokalne samouprave (Odjeljenja za privredu i preduzetništvo), a NELEGALNO se finansira iz budžeta Grada bez prethodno raspisanog javnog poziva za vršenje usluga zbrinjavanja napuštenih pasa.


Potpisivanjem ove peticije šaljete jasnu poruku Gradskoj upravi da više nećemo ćutati o neleganom trošenju javnog novca namjenjenog za zbrinjavanje napuštenih pasa.

IMG_20220726_230221.jpg


Inicijativa "Iako ne govorim, na meni se ne možeš bogatiti"    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Inicijativa "Iako ne govorim, na meni se ne možeš bogatiti" to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...