Prigovor građana MO Stara Trešnjevka na novu regulaciju prometa i smanjenje broja parkirnih mjesta

Poštovani građani MO Stara Trešnjevka,

U nastavku se nalazi tekst koji koji je sa do sada prikupljenim potpisima ( od vrata do vrata) otišao prema svima koji su nadležni za ovaj problem.

Međutim neki nisu bili doma u trenutku prikupljanja potpisa i odlučio sam vas zamoliti da još jednom svi zajedno potpišemo peticiju protiv ovakve regulacije prometa, a posebno protiv drastičnog smanjenja broja parkirnih mjesta.

Poštovani,  

obraćamo Vam se u ime građana Mjesnog odbora Stara Trešnjevka, a u vezi nove regulacije prometa u kretanju i mirovanju u Grobničkoj, Hreljinskoj,Trsatskoj,Crikveničkoj i ostalim susjednim ulicama. Promet i parkiranje u našim ulicama i sada su veliki problem, a novom regulacijom i drastičnim smanjenjem parkirališnih mjesta, za više od 50%, taj će problem eskalirati. Novom regulacijom prometa, u kretanju i u mirovanju, čije je provođenje u postupku, nismo zadovoljni i protivimo se takvom rješavanju prometa u našim ulicama. Ovakva nova regulacija prometa, nije uzela u obzir broj građana i broj vozila u našim ulicama, te će se njenom primjenom drastično smanjiti broj parkirališnih mjesta u navedenim ulicama, što će dodatno opteretiti i ostale susjedne ulice, te dovesti do sukoba građana i opasnosti za njihovo zdravlje, život i imovinu (svađe oko parkinga i sl.), a to neće biti naša odgovornost. Nadalje, novo postavljena prometna signalizacija nije postavljena u skladu s zakonom i konfuzna je, te građani nisu prethodno konzultirani, upozoreni i obaviješteni o namjeri nove regulacije prometa. Kao posljedica toga javljaju se slučajevi nenamjernih kršenja propisa, čak i vozila Čistoće. Zabrana smjera izlaska Trsatskom na Nehajsku poseban je problem; tako će se na izlasku Crikveničkom, kao jedinom iz cijelog kvarta, stvarati dodatni čepovi!   Ovim putem naglašavamo kako građani nisu protiv regulacije prometa kojoj je cilj povećanje sigurnosti pješaka i prometa, ali su izričito protiv smanjenja broja parkirališnih mjesta. Građani i stanari, a samim tim i glasači u ovoj gradskoj četvrti nisu krivci za njezinu preizgrađenost, te radi toga ne mogu snositi posljedice takve situacije. Plaćamo komunalnu naknadu, poreze i prireze te očekujemo od Mjesnog odbora da probleme rješava u skladu s potrebama i željama građana. Ovim putem od Mjesnog odbora tražimo povećanje,  ne smanjenje broja parkirališnih mjesta. Sigurnost prometa i pješaka može se postići i s usporivačima prometa (ležećim policajcima) te vidljivim ograničenjem brzine vožnje u našim ulicama.   Zaključno, smatramo kako, u ovim teškim trenucima za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku, postoje neki drugi prioriteti u trošenju sredstava građana koji bi im bili korisniji od nove, pogrešno određene, regulacije prometa i smanjenja njihovih prava, te ovim putem tražimo povratak u prethodno stanje prometa i iznalaženje rješenja za povećanje broja parkirališta, a tek onda uvođenje nove regulacije prometa sukladno pravilima prometne struke.  

S poštovanjem,

Građani Mjesnog odbora Stara Trešnjevka 

 

Stoga, ako se slažete s napisanim tekstom, pozivam vas da se svi zajedno ujedinimo putem ove Peticije, svaki glas je bitan.

Zahvaljujem se unaprijed svima koji će potpisati.

Davor Perica

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Davor Perica to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...