Stop maskama u školi

Poštovani roditelji,

Koristim priliku da na ovaj način potaknem na razmišljanje o nečemu što nas iščekuje za par dana a o čemu bi po svemu sudeći trebali ozbiljno razmisliti da li je u interesu naše djece.

Prije nego konkretno izjasnim detaljnije, molim za striktno ostajanje pri temi i konstruktivne prijedloge. Ogradjujem se od bilo kakvih zavjera, teorija ili nagađanja, naglasci su isključivo na činjenicama.

1.Našoj će se djeci po uzoru na posljednjih par mjeseci nametnuti nošenje maski za vrijeme nastave. Shodno toj namjeri pozivam se na detalj da je razlika u periodu kad nisu bile potrebne u odnosu na sada svega par tjedana. Dakle, prije 10 tjedana ta ista djeca nisu imala potrebu a u periodu koji dolazi će biti potrebno. Zašto? U čemu je razlika???

    2. Naša škola nije opremljena klimatizacijskim sustavom koji bi regulirano kontrolirao toplinu u učionici pa vjerojatno ste nekad bili u prilici da osjetite koliko je u tim istim učionicama sparno, bez protoka zraka i neugodno za boraviti. E u takvim prostorijama, sada uz dodatak maski preko disajnih organa će naša djeca provoditi više sati dnevno.

    3.Osim navedenog dolazimo do faze njihovog razvoja, pojačana vlaga kroz zadržavanje znoja na licu može potaknuti razvijanje većeg broja bakterija na koži koja je sada ionako u fazi promjene. Posebno djevojčice mogu biti izložene negativnim osjećajima zbog nastalih prištića po licu. Želimo li to još potaknuti? 

    4.Naša su djeca u prilici biti sa svojim prijateljima i van škole, na sportu ili privatnim druženjima, zašto bi im se uskraćivalo da u razredu mogu biti u blizini svojih prijatelja, podijeliti slatkiš ili napitak? 

    5.Osoblje škole ima opciju zaštiti se mjerama koje su predložene, ja u taj detalj ne zalazim, dakle, ukoliko su oni sigurni kroz sistem predložene zaštitite, čemu strah da će biti zaraženi od djece koja ionako nisu podložna oboljevanju? Ukoliko vi ne nosite kišobran po kiši, na koji način ugrožavate nekog tko pored vas hoda sa kišobranom🙄😜

    6.Osvrćem se na detalj da se isključivo radi o našoj djeci kojoj svi želimo najbolje. Dakle, svježu hranu, čistu vodu i zrak. Pa čemu onda podržavanja nečega što našoj djeci uskraćuje normalno disanje?

    7.Maske koje se prodaju su namijenjene isključivo odraslima, za djecu ih treba dodatno vezivati kako im ne bi klizile preko lica, dakle nisu tehnički pogodne za njih, a da ne pričamo o sigurnosnim parametrima poput vrpci oko glave, vrata i slično. Vjerujem da ste i vi obraćali pažnju na takve stvari prilikom njihovog odrastanja, zašto bi sad bilo drugačije? 

    8.Ovim putem želim da pokrenemo inicijativu, jer jedino mi to možemo za našu djecu, oni to ne mogu sami, a mi im to dugujemo jer smo u odgovornosti za njihov nesmetani razvoj, napišimo peticiju za ukidanje maske, postoje škole koje to ne koriste i nemaju pojačane slučajeve zaraze (ako uopće i bude) 

    9.Nitko drugi osim nas nije u obavezi brinuti o zdravlju i dobrobiti naše djece, naša je obaveza. 

Pojedinac u ovoj situaciji nije moćan koliko i grupa, ukoliko obavijestimo sve roditelje koje možemo, proslijedimo info dalje do početka školske godine možemo imati dovoljnu masu koja će učiniti da nam djeca mogu u miru i bez zatvorenih disajnih organa razmišljati, raditi, smijati se i širiti zarazu osmijeha i bijelih zubića koje sada glancaju, ispravljaju šarenim protezicama i veselo se smješkaju simpatijama iz razreda. 

Ostavimo se bilo kakvih raspava koje nisu konstruktivne prirode, budimo prije svega i iznad svega roditelji. 

Ukoliko ste suglasni molim vas za širenje informacija dalje, ovo je poziv za odgovorno ponašanje prema našoj djeci.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Stop maskama to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )