Tražimo da OŠ Ilije Jakovljevića prijeđe na model nastave ''18+'', a koji je u skladu sa preporukama epidemiologa

Poštovani roditelji djece OŠ Ilije Jakovljević,  

Molimo da podržite naš zahtjev koji upućujemo ravnateljstvu OŠ Ilije Jakovljević tako što ćete potpisati ovu peticiju.  

Zahtjev je sljedeći:  

Molimo da OŠ Ilije Jakovljevića prijeđe na model nastave 18 + ostali (18 djece na nastavi a ostatak se rotira po abecednom redu). Ukoliko kvadratura učionica nije dovoljna za model 18+, u tom slučaju molimo da dopustite najveći mogući broj djece koji učionica može primiti, a da je u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Nakon početka drugog polugodišta 11.01.2021. godine, naša djeca su ostala jedina u gradu Mostaru koja pohađaju predmetnu nastavu po modelu dan – dan. Da bi sutra bili konkurentni sa svojim znanjem koje im je sada uskraćeno u odnosu na svoje vršnjake u istom gradu i koji pohađaju nastavu pod istim planom i programom molim Vas da uvažite naš zahtjev.

U najboljem interesu naše djece i njihovog obrazovanja, žurno molimo ravnateljstvo OŠ Ilije Jakovljevića da prijeđe na puno unčikovitiji model koji je već uspješno na snazi u svim školama u gradu Mostaru.

''Prava djece nemaju rok trajanja. Ona su univerzalna i svevremenska. Djeca su naša budućnost, no njihova budućnost počinje sada.  Svaka generacija, prilika je za stvaranje temelja za novi, bolji svijet. Prilika koju ne smijemo propustiti. Prilika da stvorimo svijet dostojan djeteta. Dječja prava su prava kojima se štite sve osobe mlađe od 18 godina. Označavaju ono što svako dijete treba imati ili smije učiniti. Svako dijete ima pravo na obrazovanje, zdravstvenu skrb, hranu, igru, zaštitu i još mnogo toga. Dječja prava svakom djetetu trebaju osigurati mogućnost da dosegne najviše što može. Sva su prava povezana i jednako važna.  Osim što nam prava pripadaju jer smo se s njima rodili, jednako je važno da poštujemo i tuđa prava.''

Mi roditelji djece predmetne nastave OŠ Ilije Jakovljevića ne tražimo mnogo, samo jednak pristup obrazovanju u odnosu na svoje vršnjake u ostalim dijelovima grada.

Roditelji OŠ Ilije Jakovljevića


Roditelji OŠ Ilije Jakovljevića    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Roditelji OŠ Ilije Jakovljevića moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...