Ustavni sud bez političara; neka napokon sude stručni suci i znalci, a ne većinom političari

U glavi II Ustavnog zakona o Ustavnom sudu;  uvjeti za izbor sudaca ustavnog suda, izbor sudaca ustavnog suda i pre­stanak njihove dužnosti u čl. 5 st. 1. (1) Za suca Ustavnog suda se može izabrati osobu koja je hrvatski državljanin, diplomirani pravnik s najmanje 15 godina radnog iskustva u pravnoj struci koja se u toj struci istakla znanstvenim ili stručnim radom ili svojim javnim djelovanjem, treba izbaciti zadnji uvjet "ili svojim javnim djelovanjem". Obrazloženje: od 13 sudaca Ustavnog suda neki nemaju dana staža u struci tj. na sudovima. Godinama su bili istaknuti političari (mahom velikih stranaka HDZa i SDPa), nemaju nikakvo stručno ni znanstveno iskustvo u bavljenju pravom, potvrđeni su jedino u poslušnosti stranci preko koje su postavljeni,  neki  u posvemašnjoj  neznanju budući ne mogu pročitati, a kamoli primijeniti ogroman dio zajedničkog EU zakonodavstva (pipl mast trast..) dok su neki čak bili uključeni u moguće kriminalne radnje (priznanje o lažnom predstavljanju u inozemstvu) i sl. Stoga su građanke i građani Republike Hrvatske na milost i nemilost sve nestručnijim i vidljivo protuzakonitim „pravorijecima“ iz Ustavnog suda, zaštićenog 2/3 saborskom većinom. Potpišite za izbacivanja kriterija političkog rada za kvalifikaciju Ustavnog suca/sutkinje. Potpišite ovu peticiji i pokažimo kako smo svjesni/e nesposobnosti i diletantizma većine političara na pozicijama ustavnih sutkinja i sudaca, a koji nam gotovo svakom novom presudom nanose štetu i sramotu! Zatražimo čestitost, znanje i besprijekorni stručni rad kao jedine kriterije za Ustavni sud!


SOS Sindikat Marjana Botić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize SOS Sindikat Marjana Botić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )