VESNA PUSIĆ NEMA POTPORU HRVATSKOG NARODA U KANDIDATURI ZA UN

Ovim putem želimo iskazati potporu saborskim zastupnicima Republike Hrvatske u prikupljanju potpisa protiv kandidature Vesne Pusić za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda i priključiti se inicijativi u dopisu Vijeću sigurnosti.

Nemamo namjeru ovdje podsjećati na podužu listu grijeha i sposobnosti gđe Pusić u rušenju ugleda naše države i omalovažavanja hrvatskog naroda.

Da budemo sasvim jasni: bilo kakva forma potpore (pa i ona prešutna!) koju bi Vlada RH iskazala osobi čiji su stavovi i političko djelovanje štetni i protivni dobru države, bila bi jednaka IZDAJI hrvatskih interesa, a ne samo izdaji predizbornih obećanja.

Ne postoji niti jedan valjan razlog, niti jedno slovo koje bi opravdalo potporu Vlade RH i bilo bi maliciozno poturati je javnosti pod državni interes te izbjegavanje negativnih odjeka u svijetu i opstrukcija. Naprotiv, skandalozno bi bilo da nas u svijetu predstavlja osoba koja je kao realni simbol antihrvatske misli, riječi, djela i mnogih propusta - nepovratno izgubila poštovanje i povjerenje hrvatskih građana!

Nezamislivo nam je da na jednom tako važnom mjestu u ime RH govori "o nekim našim politkama i nekim našim stavovima" ona koja ih dokazano ne zastupa.
 
Od nositelja Vlasti RH, u ovom pitanju tražimo ništa više osim Dosljednosti. Prema tome i u svrhu dobrobiti Republike, POVLAČENJE sporne kandidature je najmanje što u ovom trenutku očekujemo.

 

Pred spornim predmetom, inzistiramo na očitovanju odgovornih političkih aktera:

- je li aktualna Vlada RH u protekla dva mjeseca raspravljala o ovom pitanju? Ukoliko nije, zašto nije - suprotno ranijim najavama?
- tko podržava kandidaturu Vesne Pusić? Vlada RH sastavljena od DK i Mosta NL na čelu sa Premijerom Oreškovićem? Ili g. Tihomir Orešković osobno? 

Dopis MzHR sa zahtjevom očitovanja je poslan:
Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, Premijeru Republike Hrvatske Tihomiru Oreškoviću, Potpredsjednicima Vlade RH Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu, Ministru vanjskih i europskih poslova Miru Kovaču, uvaženim zastupnicima vladajuće većine Sabora RH, vodstvu Domoljubne koalicije i Mosta NL, i medijima

 

#MladiZaHrvatsku