JESTE LI ZA JEDINSTVENU RIBOLOVNICU ZA SVE OTVORENE VODE U REPUBLICI HRVATSKOJ I UKIDANJE APLIKACIJE mRIBIČ

U Republici Hrvatskoj ribolvnicu moraju posjedovati svi koji se bave športskim ili rekreativnim ribolovom. Hrvatski športsko ribolovni Savez obavlja prodaju ribolovnica putem svojih nositelja- (ovlaštenika) ribolovnih prava(Zajednica ribolovnih društava) S obzirom na to da su "otvorene vode" isprepletene ovlaštenicima ribolovnog prava i da svaki od ovlaštenika ima svoje područje za koje naplačuje ribolovnice, nastaje problem onog trenutka ako ovlaštenici ne sklope ugovor o reciprocitetu, što se u praksi i događa. Rekreativni ribiči, sportski ribiči na takav način MORAJU IMATI I NEKOLIKO RIBOLOVNICA ČAK I ZA JEDNU RIJEKU što iziskuje znatna financijska sredstva. Ovim putem ukazujemo na ovaj problem i molimo nadležne da Zakonom ili Pravilnikom ili bilo kojim pravnim aktom omogući JEDINSTVENU RIBOLOVNICU ZA OTVORENE VODE NA  CIJELOM PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE.

 

Molimo Ministarstvo Poljoprivrede da preispita i  dio kojim  je ribič obvezan prijaviti svoj odlazak i povratak  sa ribolova putem mRibič  te da se aplikacija djelomično ili potpuno ukine. 

Mi rekreativni ribiči na otvorenim vodama, a naročito na područjima Drave, Dunava, Mure i Save imamo problem sa signalima i prijenosom mobilnih podataka susjednih država koji to naveliko koriste i naplačuju po međunarodnim tarifama.

Slijedeći razlog je taj što veliki broj ribiča( starije životne dobi) rekreativaca nema  "pametni" telefon, računalo, e-mail i nisu vični instalirati i koristiti mRibič aplikaciju. Kako je neprijavljivanje i za nekorištenje slomenute aplikacije određena kaznena odredba takvi ribići neće imati izbora te će morati odustati od rekreativnog ribolova. 

Smatramo da ima i drugih načina vođenja statistike i kontrole ulova ribe.

Kvalitetnim monitoringom stručnih službi može se kontrolirati  stanje ribolovnog fonda, a kontrola ulova ribe se može regulirati na način da se ribiče  uhvažene u prijestupu kažnjava znatno večim kaznama. 

 PRIHVAČATE LI NAVEDENO? 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Anđelko Šimić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...