JESTE LI ZA JEDINSTVENU RIBOLOVNICU ZA SVE OTVORENE VODE U REPUBLICI HRVATSKOJ I UKIDANJE APLIKACIJE mRIBIČ

U Republici Hrvatskoj ribolvnicu moraju posjedovati svi koji se bave športskim ili rekreativnim ribolovom. Hrvatski športsko ribolovni Savez obavlja prodaju ribolovnica putem svojih nositelja- (ovlaštenika) ribolovnih prava(Zajednica ribolovnih društava) S obzirom na to da su "otvorene vode" isprepletene ovlaštenicima ribolovnog prava i da svaki od ovlaštenika ima svoje područje za koje naplačuje ribolovnice, nastaje problem onog trenutka ako ovlaštenici ne sklope ugovor o reciprocitetu, što se u praksi i događa. Rekreativni ribiči, sportski ribiči na takav način MORAJU IMATI I NEKOLIKO RIBOLOVNICA ČAK I ZA JEDNU RIJEKU što iziskuje znatna financijska sredstva. Ovim putem ukazujemo na ovaj problem i molimo nadležne da Zakonom ili Pravilnikom ili bilo kojim pravnim aktom omogući JEDINSTVENU RIBOLOVNICU ZA OTVORENE VODE NA  CIJELOM PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE.

 

Molimo Ministarstvo Poljoprivrede da preispita i  dio kojim  je ribič obvezan prijaviti svoj odlazak i povratak  sa ribolova putem mRibič  te da se aplikacija djelomično ili potpuno ukine. 

Mi rekreativni ribiči na otvorenim vodama, a naročito na područjima Drave, Dunava, Mure i Save imamo problem sa signalima i prijenosom mobilnih podataka susjednih država koji to naveliko koriste i naplačuju po međunarodnim tarifama.

Slijedeći razlog je taj što veliki broj ribiča( starije životne dobi) rekreativaca nema  "pametni" telefon, računalo, e-mail i nisu vični instalirati i koristiti mRibič aplikaciju. Kako je neprijavljivanje i za nekorištenje slomenute aplikacije određena kaznena odredba takvi ribići neće imati izbora te će morati odustati od rekreativnog ribolova. 

Smatramo da ima i drugih načina vođenja statistike i kontrole ulova ribe.

Kvalitetnim monitoringom stručnih službi može se kontrolirati  stanje ribolovnog fonda, a kontrola ulova ribe se može regulirati na način da se ribiče  uhvažene u prijestupu kažnjava znatno večim kaznama. 

 PRIHVAČATE LI NAVEDENO? 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I accept that Anđelko Šimić will be able to see all the information I provide on this form.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.


I give consent to process the information I provide on this form for the following purposes:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...