Želim uvođenje kućnog obrazovanja - obrazovanje od kuće ( homeschooling ) kao redovitog i priznatog obrazovanja za učenike osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj

Neprofitna udruga DAR iz Zagreba , temeljem prijedloga učenika i roditelja, predlaže Ministarstvu obrazovanja Republike Hrvatske uvođenje školovanja od kuće , kao redovitog i priznatog oblika obrazovanja za učenike osnovne i srednje škole. 

Obzirom da je RH dio EU , očekujemo u RH primjenu standarda koji je prihvaćen u EU i svijetu, školovanje od kuće - homeschooling. Vjerujemo i očekujemo podršku zainteresiranih nastavnika. Hvala.

Obrazovanje od kuće predlažemo zbog zainteresiranosti učenika i roditelja, nadamo se i dijela nastavnika za ovakav oblik obrazovanja, sa prednostima : ne gubi se vrijeme odlaska i dolaska u školu, učenik se može fokusirati na radne zadatke, smanjeni troškovi za škole, itd..

Svjesni smo negativnih aspekata ovog oblika obrazovanja, slabljenje društvenih kontakata između učenika, učenika i nastavnika. Tražimo od  MZO da prepusti roditeljima odluku o obliku obrazovanja koje žele za svoju djecu.Homeschooling.JPG


Udruga DAR iz Zagreba    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Udruga DAR iz Zagreba da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...