Želim uvođenje kućnog obrazovanja - obrazovanje od kuće ( homeschooling ) kao redovitog i priznatog obrazovanja za učenike osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj

Neprofitna udruga DAR iz Zagreba , temeljem prijedloga učenika i roditelja, predlaže Ministarstvu obrazovanja Republike Hrvatske uvođenje školovanja od kuće , kao redovitog i priznatog oblika obrazovanja za učenike osnovne i srednje škole. 

Obzirom da je RH dio EU , očekujemo u RH primjenu standarda koji je prihvaćen u EU i svijetu, školovanje od kuće - homeschooling. Vjerujemo i očekujemo podršku zainteresiranih nastavnika. Hvala.

Obrazovanje od kuće predlažemo zbog zainteresiranosti učenika i roditelja, nadamo se i dijela nastavnika za ovakav oblik obrazovanja, sa prednostima : ne gubi se vrijeme odlaska i dolaska u školu, učenik se može fokusirati na radne zadatke, smanjeni troškovi za škole, itd..

Svjesni smo negativnih aspekata ovog oblika obrazovanja, slabljenje društvenih kontakata između učenika, učenika i nastavnika. Tražimo od  MZO da prepusti roditeljima odluku o obliku obrazovanja koje žele za svoju djecu.Homeschooling.JPG


Udruga DAR iz Zagreba    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Udruga DAR iz Zagreba to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...