Peticija protiv centra za czss Karlovac

Furia

/ #7 Re:

2014-08-29 14:54

#6: -  

Još nikada nisam čuo za slučaj da je centar za socijalni rad napravio nešto u korist djeteta.  Jer da rade u korist djeteta onda bi im bilo u interesu i vodili bi brigu o tome da dijete redovito viđa oba roditelja jer dijete treba oba roditelja. Također, mogli bi ponekad pokrenuti i neke inicijative jer su oni ipak ljudi "iz prakse" pa reći koliko se roditelja nakon presuda zaista i pridržava dogovora, pa ažurnije reagirati i sankcionirati one koji se ne pridržavaju. Na žalost , gospođe koje tamo rade kao da nemaju srce, osjećaje i svoju djecu, jer da imaju onda bi malo manje radile po obrascu, a puno više u interesu djeteta. No one su očito frustrirane svojim osobnim životima, što kompenziraju trošenjem novca nas poreznih obveznika na frizure, lakiranje noktiju, odlazak na tržnicu za vrijeme radnog vrmena (čast izuzecima). Oni nikada nisu nadležni za ništa, ali im zato odlično ide prebacivanje loptice.

Osobno mislim da bi bilo puno više pravde kada alimentacije uopće ne bi bilo jer onda bi se vidjelo kome je zaista stalo do djeteta, a kome do novca.

A također, i onaj slučaj gdje su roditeljima oduzeli djecu jer nemaju dobre materijalne uvjete. U kakvo smo se mi društvo pretvorili kada je djetetu bolje kod nepoznate osobe u zlatnom krevetu u kućerini sa 10 soba, nego u jednoj sobi sa biološkim roditeljima i sa šnitom kruha za jest. Koliko je naših djedova i baka tako odraslo i bili su kvalitetnije osobe nego neki današnji bogatunski fićfirići.