PROTIV PROMJENE PUTNOG TROSKA

Ka

/ #52 Završiti dva fakulteta i spustiti se na ovaj nivo ... sa 30 godina ... sramota ... 

2016-08-31 09:15

Zašto je problem uzeti mladog čovjeka koji je tek završio fakultet, dati mu 3 – 6 mjeseci probnoga roka i ako je u redu, zaposli ga na neodređeno da si i on može graditi vlastiti život (ne brinite, brzo se shvati da li radiš s budalom il normalnim čovjekom, jer ako je budala, onda ga otpraviš i uzmeš nekog drugog).

Bitno da govore o padu nataliteta, o mladima koji ne žele u brak, odvojiti se od roditelja i imati svoju djecu ... pa kako pobogu da živim samostalno ili s djetetom od 2400kn, a to mi je jedini prihod!?

Ne misle uopće na one koji žive na selu, a stručno odrađuju u gradu. Ukinuli su i pola voznih redova javnog prijevoza, tako da si ne možeš ni naštimati prijevoz kako bi točno stigao na posao i kući.

Zašto nema naknada za prijevoz autom? Što ako jedino tako mogu doći na posao? Što ako imam terenski posao, a imam? Što ako sam auto kupila baš zato što znam da ću trošak za prijevoz iskoristiti za gorivo i za ratu otplate? I što sad? Da vratim auto?

Ne znam ... da svatko sastavi u par rečenica svoju priču, sve to sakupiti i isprintati na milion papira i te papire raširiti po gradovima/selima, pa tko zna, možda dospije i u vijesti, možda nekome jednom dođe iz dupeta u glavu.