Ograđeni prostor za istrčavanje i igru pasa koji žive u POS naselju Jalkovečka Varaždin

U POS naselju Jalkovečka u Varaždinu živi mnogo pasa. U području kvarta nemaju adekvatan prostor gdje se mogu istrčati, družiti i igrati. Dječje igralište za to nije adekvatno mjesto, što zbog sigurnosti, što zbog higijene. Psi mogu jedino proći kroz kvart ili napraviti krug oko kvarta. Određivanjem manjeg ograđenog prostora u POS naselju dobilo bi se mjesto gdje bi se psi mogli istrčati, družiti. Time bi se povezali i upoznali i stanovnici kvarta. POS naselje treba i zaslužuje sretne i dvonožne i četveronožne stanare. Nije nužna velika površina, dovoljna je mala sa jednom-dvije spravice čisto da se psi zabave kad se umore od trčanja. No ključno je imati određeno, ograđeno mjesto gdje se psi (podsjećam, koji žive u zgradi) mogu istrčati bez uzice, a vlasnici naužiti svježeg zraka i razgovora. Osim toga, možda bi se i kultura pojedinih vlasnika promijenila, pa bi sponzorski stalak sa vrećicama za pseći izmet i kantom za bacanje istog bio stalno u uporabi, odmah pokraj ili na samom mjestu psećeg igrališta.