Potpiši peticiju i uključi se u borbu za vraćanje otetog parkinga građanima u Mostaru

WhatsApp_Image_2023-06-22_at_12.55_.33_.jpegSIZ stanovanje, termin zaostao iz bivše države, a koji je označavao područje oko zgrada koje pripada stanarima, koncem prošle godine prešao je na Grad Mostar. Uknjižba Grada Mostara na SIZ bila je dvadeset druga točka 28. sjednice Grada Mostara i prošla je sasvim neprimjetno.

Ovom točkom, koju je Grad nazvao “izmjenama i dopunama Odluke o usklađivanju upisa titulara na nekretninama u posjedu Grada Mostara”, sebi je priskrbio zemljište oko zgrada, gdje su se stanari oduvijek parkirali, kako bi ga naplaćivao kroz Mostar Parking, uknjiživši ga na sebe, a ne na stvarnog vlasnika.

Građanima koji su kupci stanova u Mostaru, naplatom parkinga oduzima se pravo na prostor oko zgrade, koji je graditelj zgrade osigurao kupnjom zemljišta. Stručne osobe su stajališta da nema uporišta za naplatu parking prostora oko zgrada.

Potpisivanjem ove peticije podržavaš borbu za vraćanje otetog parkinga građanima u Mostaru. Prikupljeni potpisi predat će se Gradskom vijeću grada Mostara gdje će se tražiti stavljanje na Dnevni red Izmjenu Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta u Gradu Mostaru.