Roditeljska akcija za građevinskim nadzorom prostorija i pristupa DV Bajka i prostorija koje koristi OŠ A. Stepinca na Vrbanima III

Dragi roditelji i skrbnici, dragi susjedi i sugrađani, 

u dječjem vrtiću Bajka, na Vrbanima III, ponovno su ugroženi životi djece, djelatnika vrtića i samih stanovnika.

Naime, tijekom posljednjeg potresa koji se dogodio 29.12.2020 godine došlo je do urušavanja većeg broja fasadnih ploča na samom ulazu u vrtić, kao i sa stražnje strane zgrade (slika 1 i slika 2 u prilogu). Samo pukim slučajem nitko od djece, roditelja i djelatnika nije ozlijeđen. Podsjećamo kako se radi o zgradi koja je izgrađena prije nekoliko godina, o zgradi u koju se vrtić uselio krajem 2017. godine. Radi se o vrtiću, u kojem 150 djece boravi svaki dan, a ispred čijeg se ulaza 2019. godine srušio strop i metalna konstrukcija koja ga je držala. Tada je isto izbjegnuta tragedija samo zato što se strop srušio u večernjim satima. Naglašavamo i da je zgrada je vezana uz novosagrađeni stambeni neboder od 16 katova s kojeg su nedavno padale iste fasadne ploče od opeke s kojima je obložena i zgrada vrtića. Tada je napravljena provjera svih fasadnih ploča na neboderu te su neispravne ploče zamijenjene. Međutim provjera ispravnosti i sigurnosti fasadnih ploča na dijelu zgrade u kojem je smješten vrtić očito nije napravljena. 

U međuvremenu nismo dobili nikakvu obavijest od uprave vrtića o sigurnosti prostorija u kojima svakodnevno borave naša djeca i zabrinuti smo za njihovu sigurnost. 

Pozivamo vas da podržite naš zahtjev prema upravi DV Bajka, a posebno prema osnivaču vrtića Gradu Zagrebu, odnosno Gradskom uredu za obrazovanje. 

U zahtjevu tražimo:

1. Hitan pregled prostorija i prilaza vrtiću. Očekujemo da će građevinski inspektori hitno provesti detaljan tehnički pregled građevine i prostora DV Bajka, te da će se izvještaj o stanju građevine objaviti na web stranicama DV Bajka ili na drugi način dostaviti svim roditeljima. 

2. Objavu plana evakuacije i postupanja u slučaju izvanrednih situacija. Želimo i da DV Bajka pripremi i objavi Plan evakuacije na svojim web stranicama, kako bi roditelji znali kako se postupa s njihovom djecom u slučaju izvanrednih situacija poput nedavnog potresa. 

Želimo da naša djeca borave u vrtiću u kojem njihovi životi nisu ugroženi! 

!! Očekujemo i da će se što prije utvrditi tko snosi odgovornost za sumnjive i neispravne ploče te da se odgovorni kazne. !!

Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i pomoći.

DODATAK: U međuvremenu su nam se javili roditelji školaraca OŠ A. Stepinca koji pohađaju dio nastave u istoj zgradi Kuzminečka 14. Peticija će biti poslana i upravi škole. 

Vaše osobne podatke ćemo koristiti isključivo u svrhe peticije te ćemo ih slati samo stranama na koje je peticija naslovljena. 

Srdačan pozdrav,

Inicijativa roditelja i skrbnika DV Bajka podružnica Vrbani III i OŠ A. Stepinca

 

Kontakt:

Mila Kovačević, Kutnjački put 2a, 10110 Zagreb (+385 98 515 268); Daniela Širinić, Palinovečka 38, 10110 Zagreb (+385 91 153 5533)

WhatsApp_Image_2021-01-02_at_21.50_.35_.jpeg


Inicijativa roditelja i skrbnika DV Bajka    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Inicijativa roditelja i skrbnika DV Bajka to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your phone number publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...