Roditeljska akcija za građevinskim nadzorom prostorija i pristupa DV Bajka i prostorija koje koristi OŠ A. Stepinca na Vrbanima III

Dragi roditelji i skrbnici, dragi susjedi i sugrađani, 

u dječjem vrtiću Bajka, na Vrbanima III, ponovno su ugroženi životi djece, djelatnika vrtića i samih stanovnika.

Naime, tijekom posljednjeg potresa koji se dogodio 29.12.2020 godine došlo je do urušavanja većeg broja fasadnih ploča na samom ulazu u vrtić, kao i sa stražnje strane zgrade (slika 1 i slika 2 u prilogu). Samo pukim slučajem nitko od djece, roditelja i djelatnika nije ozlijeđen. Podsjećamo kako se radi o zgradi koja je izgrađena prije nekoliko godina, o zgradi u koju se vrtić uselio krajem 2017. godine. Radi se o vrtiću, u kojem 150 djece boravi svaki dan, a ispred čijeg se ulaza 2019. godine srušio strop i metalna konstrukcija koja ga je držala. Tada je isto izbjegnuta tragedija samo zato što se strop srušio u večernjim satima. Naglašavamo i da je zgrada je vezana uz novosagrađeni stambeni neboder od 16 katova s kojeg su nedavno padale iste fasadne ploče od opeke s kojima je obložena i zgrada vrtića. Tada je napravljena provjera svih fasadnih ploča na neboderu te su neispravne ploče zamijenjene. Međutim provjera ispravnosti i sigurnosti fasadnih ploča na dijelu zgrade u kojem je smješten vrtić očito nije napravljena. 

U međuvremenu nismo dobili nikakvu obavijest od uprave vrtića o sigurnosti prostorija u kojima svakodnevno borave naša djeca i zabrinuti smo za njihovu sigurnost. 

Pozivamo vas da podržite naš zahtjev prema upravi DV Bajka, a posebno prema osnivaču vrtića Gradu Zagrebu, odnosno Gradskom uredu za obrazovanje. 

U zahtjevu tražimo:

1. Hitan pregled prostorija i prilaza vrtiću. Očekujemo da će građevinski inspektori hitno provesti detaljan tehnički pregled građevine i prostora DV Bajka, te da će se izvještaj o stanju građevine objaviti na web stranicama DV Bajka ili na drugi način dostaviti svim roditeljima. 

2. Objavu plana evakuacije i postupanja u slučaju izvanrednih situacija. Želimo i da DV Bajka pripremi i objavi Plan evakuacije na svojim web stranicama, kako bi roditelji znali kako se postupa s njihovom djecom u slučaju izvanrednih situacija poput nedavnog potresa. 

Želimo da naša djeca borave u vrtiću u kojem njihovi životi nisu ugroženi! 

!! Očekujemo i da će se što prije utvrditi tko snosi odgovornost za sumnjive i neispravne ploče te da se odgovorni kazne. !!

Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i pomoći.

DODATAK: U međuvremenu su nam se javili roditelji školaraca OŠ A. Stepinca koji pohađaju dio nastave u istoj zgradi Kuzminečka 14. Peticija će biti poslana i upravi škole. 

Vaše osobne podatke ćemo koristiti isključivo u svrhe peticije te ćemo ih slati samo stranama na koje je peticija naslovljena. 

Srdačan pozdrav,

Inicijativa roditelja i skrbnika DV Bajka podružnica Vrbani III i OŠ A. Stepinca

 

Kontakt:

Mila Kovačević, Kutnjački put 2a, 10110 Zagreb (+385 98 515 268); Daniela Širinić, Palinovečka 38, 10110 Zagreb (+385 91 153 5533)

WhatsApp_Image_2021-01-02_at_21.50_.35_.jpeg


Inicijativa roditelja i skrbnika DV Bajka    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Inicijativa roditelja i skrbnika DV Bajka to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...