Vratimo Jarun jedriličarima, kajakašima, kupačima, labudovima, liskama, plivačima, ribičima, triatloncima i veslačima. Zaustavimo potpisima jurnjave motornim plovilima po Velikom Jarunskom Jezeru!

Dragi svi,

Skupa zaustavimo privatizaciju Jaruna za 1 kunu .... Sportsko rekreacijski centar Jarun je za sport i rekreaciju svih graďana Zagreba. I svim naßim dragim gostima.  Ovom peticijom želimo zaštiti plivače i pravo na sport i rekreaciju. Dsetaci ptičjih vrsta se gnijezde u kanalu kod Velikoga Jezera ... Stoga tražimo zabranu jurnjave motornih  plovila Velikim Jarunskim Jezerom!

Univerzijada = "ponos našega grada" je bila prije 33 godine. Unatoč financijskim poteškoćama, sa milardu DEM isfinanciran je Jarun.

Mirko Novosel, Miljenko Finderle i mnogi manje poznati ekonomisti, entuzijasti i vizionari su lukavo zatvorili financijsku konstrukciju Univerzijade. Po uzoru na prethodne dvije manifestacije MIS 1979 i ZOI 1994. Dio poreza od svih proizvoda na kojima je bio Zagi i "Y" znak naße Univerzijade u blagajnu Univerzijade je donio dovoljno novca za dvoranu Cibone, Park Mladost, Autobusni kolodvor i puno kvalitetnih sportskih i infrastrukturalnih objekata. Naravno kapitalni projekt je bio Jarun! MILIONI KUBIKA SAVSKOGA ŠLJUNKA SU DODATNO IZGRADILI mostove, nadvožnjake, desetke tisuća stanova i puno toga na sreću i veselje Zagrepčanki, Zagrepčana i cijele Hrvatske. I moj otac je bio među tim vizionarima, koji su uspjeli nagovoriti ekonomske okupatore za povrat dijela novca od poreza na žigice i ostale proizvode široke potroßnje . Godinama su hodoçastili kod Faraona u Savezno Izvrßno vijeće i Komoru. Samo od "malih šibica" isfinanciralo se pola Univerzijade ...  Naravno blagajna je presušila, pa su si doštampali novaca, što je generiralo mjesečnu inflaciju od 10%! Sve smo to mi skupo platii! Skupo smo platili i slobodu!

Univerzijada 1987. u Zagrebu održana je uz  paradoksalni slogan:  Svijet mladih za svijet mira

Četiri godine nakon toga, samo je Sveti otac Papa uspio zaustaviti stotine bombardera koji su sa istoka dolinom Save prijetili nebranjenom Zagrebu. 

ZNA SE tko nas je htio bombardirati. 

ZNA SE i zaßto. 

Ali još uvijek se ne smije glasno reći, a kamoli o tome pričati. Jer to njih vrijeđa. 

Jarun je meďu najljepßim draguljima koje je u nasljeďe nama i naßim unucina ostavila Univerzijada u Zagrebu.... desetljećima su stotine tisuća mladih i starih brusili ovaj dijamant .... 

Na Jarun je nakon  kajakaßa i veslača doßlo puno amaterskih sportova ... i odbojka na pjesku i konjički sport i bicikli i roleri... Uz nas su i pjeßaci kojih je u doba korone po viďenju epidemiologa bilo previße. Tvrdim nije: bili su na čistom zraku i upijali su sunčeve zrake. Vjerojatno je i D vitamin s Jarun doprinio ozdravljenju Zagrepçanki i Zagrepčana od COVIDa19.

Naźalost, Jarun je postao kolateralna žrtva toga groznoga kovida. Dok je Sinkovićima i ostalim sportaßima i rekreativcima bilo zabranjeno jedrenje, kajakarenje, triatlon, veslanje .... na Jarun su se sa Novoga Čiča doselile vodene jurilice na vodene pumpe.... Ravnoteźa koju smo godinama gradili je narußena. Odmah uz ornitoloßki rezervat doplutale su ogromne bove. koje sluźe za slalom treninge motornih skutera. Napominjem kako je na kompletnom području Jaruna zabranjen promet motora ! Zbogvsigurnosti! A sada bi neki htjeli legalno jurcati vodenim motorima, skuterima i čamcina po velikom jezeru. Uskoro moźda i nova disciplina: Slalom među kupačima.... Sa i bez skijaßa!

Balans i koegzistencija među nekoliko desetaka tisuća djece, kupača, plivača i sportaßa amatera i entuzijasta ugroźen je zbog novca i biznisa. 

Jesmo li stvarno toliko jadni, pa ćemo zbog nekoliko tisuća kuna prodati Zagrebaçko more za show room motornim čamcina i jurilicama? 

Na Radio Sljemenu 21.5.2020.u plaćenoj reportaži oni tvrde kako njima veslači, jedriliçari i ostali uopće ne smetaju. Kako nema od njih opasnosti, osim ako se zabune i pogrijeße.... oni su otvoreni za sve dogovore...

Dovoljno je roditeljima bilo brige o koroni i odlaska na vlastitu odgovornost male djece u škole i vrtiće... Sada će i na Jarunu morati biti na vlastitu odgovornost... Te jurilice imaju 50, neke i 300 konjskih snaga... Po cesti na Jarunu zbog sigurnosti dozvoljena maksimalna brzina 30 km na sat. Tražimo i na Jarunu maksimalnu dozvoljenu brzinu svim çamcima na motorni pogon i pogon pumpama maksimalnim brzinama kao što plovila imaju u pristupu marinama na Jadranu. ...

21.5.2020.od 13:45 na 88.1 MHZ su imali plaćeno pripćenje za javnost: ... baß nam je lijepo na Jarunu....ako treba, spremni smo za ovu 2020. godinu platiti & rentati dio Velikoga Jarunskoga Jezera. A 2021.očekujemo sve to za 0 kuna. ..."

Imam kontra prijedlog: Neka izgrade svoj prodajni salon i pistu na svojem jezeru negdje drugdje. Oni nisu sportaßi amateri. Kako imaju novaca, neka sjednu u auto i jure po Novom Čiču . Mi uopće nemamo s tim problema, sretno im.

Mi smo svoje jezero dobili od sportskih vizionara na čuvanje za naße unuke prije 33 godine. 

Tuđe nećemo, svoje nedamo. 

  Shvaćam kako bi netko htio graditi kuće uz obalu jezera, mora... I u Nacionalnim Parkovima. I marine...Za sebe, rentanje ili za prodaju. 

Shvaćam kako uz Horvatinčića ima u Hrvatskoj joß "Horvatinčića" i "Končara". Neki smatraju kako joß živimo u Staron Egiptu. Faraoni su tada bili svemoćni ... I nitko im 

Ne źelimo u Hrvatskoj faraone kako se god zvali. I koliko god moćni bili. Zna se kako stranačkom stegom oni vladaju...

Da li onaj tko ima novca moźe (za)kupiti Sabor ili Crkvu Svetoga Marka ... ili Zooloßki vrt?

Vjerojatno da. Ali ne za vrijeme zasjedanja Sabora. Ili za vrijeme mise ....Nama treba Jarun....

A koliko bi gospoda biznismeni platili?

1 kunu? Ili 1 €? 

Ili bi platili ekonomsku cijenu izgradnje Jaruna. Ili dijela koji bi htjeli prisvojiti. 

Kojega su u maniri ratnih profitera "osvojili" za vrijema " Korona Krize"!

Da li źele platiti 100€ godišnje po metru kvadratnom? Toliko je faraon naßih novaca odlučio  velikodußno platiti za najam stana svima pogođenima u potresu. I kupiti si glasove ...

Što je slijedeće: Formula 1, 2... ili reli oko Jaruna? 

Kome je daleko  Grobnik?  Ili mu je (pre)skupo platiti 10.000€, pa će doći juriti na Jarun?

Moźda i neki drugi projekt.... uzgajanje pirana na Jarunu? Među plivačima...

Moža bi mogli dovesti i morske pse, krokodile ili neßto treće što može otjerati mnogobrojne korisnike koji su naßli svoju oazu mira od gradskoga stresa.

Moźda to nije renrabilno, pa nemaju interesa. ALI IMAJU INTERESA BESPLATNO REKLAMIRATI : "bezopasne" vodene jurilice? Preko svih dostupnih medija. 

Molim Vas dajte svoj glas ZA Jarun bez jurnjave plovila na pogon motornim pumpama ili drugim motorima!

Moźemo li skupiti 7.000 glasova, prema njihovih (pre)glasnih 7 ili 70? 

Moźda njih 7 imaju viße novca nego nas 7000? 

Mi nemamo gdje drugdje otići. Oni imaju.

Ako imaju novaca, neka si  za miliardu nečega sagrade privatno jezero na Zrinjevcu, Trgu Bana Jelačića ili na neka kupe njivu ili ribnjak na nekoj trećoj atraktivnoj lokaciji.... 


IMG-20200521-WA0055.jpg

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Draźen Sudić moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...