Povećanje startnog koeficijenta na plate profesora u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Koeficijent 12.56 je naš cilj!“

Koeficijent redovnih profesora Univerziteta CG, po kolektivnom ugovoru je 13.07, a prijedlog je da bude 21.62 (povećanje 65.42%). Koeficijent profesora zaposlenih u školama/vrtićima je 7.67, a uz povećanje od 17% koeficijent ostaje isti, a uvećanje bi bilo samo razlika između bruto i neto plate. Smatramo da je to degradirajuće za našu profesiju i pozivamo se na Zakon o zaradama zaposlenih u javnom sektoru: "Član 5: Utvrđivanje zarada zaposlenih zasniva se na principima:
1) ujednačenosti zarada u javnom sektoru za rad na istim ili sličnim poslovima i radnim mjestima koji zahtijevaju isti nivo odnosno podnivo kvalifikacija;"
Ukoliko bi ostao predlog da se profesorima u školama i vrtićima plata uveća 17%, plate bi ostale značajno niže u odnosu na posao koji radimo u neuslovnim školama, bez sredstava za rad, u koje dolazimo iz postanarskih stanova (ili opterećeni stambenim kreditom), sami plaćajući prevoz...
Tražimo od Vlade i Ministarstva finansija da usvoje naš predlog povećanja koeficijenta profesorima zaposlenim u školama i vrtićima na 12.56.

Olivera Leković, NVU Prosvjetna zajednica CG    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Olivera Leković, NVU Prosvjetna zajednica CG to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...