Za redovnu kontrolu svih rodilišta u RH
Kontaktirajte pokretača peticije
Ova tema rasprave je automatski kreirana od peticije Za redovnu kontrolu svih rodilišta u RH.
Gost |
#762016-02-17 19:29Zaustavi te vise . Mi zene nosimo 9 mj to malo bice i onda se nade netko tko ce to unistit |
Gost |
#772016-02-17 19:30Iako imam troje djece,i ne mislim više rađati,želim da se svim budućim i sadašnjim trudnicama omogući adekvatna skrb za vrijeme i nakon poroda.Rodila sam sva tri puta u Splitskom rodilištu i nemam nikakve zamjerke.Pored svih strahova koje trudnice prolaze,želim da ipak na kraju poslje poroda sve odu sretne sa svojim bebicama i da se ova priča iz Vinkovaca više nikad ne ponovi! |
Gost |
#782016-02-17 19:33Nadam se da ce ova peticija biti uspesna i da ce se patnja majki i beba prekinuti |
Gost |
#792016-02-17 19:36Ne zelim da se ovo vise ponovi nikada svako zasluzuje najvecu radost u zivotu a to su nasa djeca nasa buducnost |
Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)
2016-02-17 19:37- Date of removal: 2016-02-17
- Reason for removal:
Gost |
#812016-02-17 19:41Zbog doktora koji misle da su Bogovi i zbog hrvatske vlade koja se bavi samo pitanjem tko je partizan, a tko ustasa! |
Gost |
#822016-02-17 19:43Zato što se ovakve stvari nebi trebale dešavati. Tehnologija je uznapredovala, ali očito to ne vrijedi i za ljudske odnose. Ovo se nije smijelo desiti !!!!!!! Uskoro ću roditi i nedo Bog da naletim na ovakvog doktora ili tim, to sve treba eliminirati iz zdravstva. |
Gost |
#842016-02-17 19:45Zato sto se doktori i sestre odnose prema trudnicama kao da su zivotinje..Zelim da se prekine to bezobrazno ponasanje.Radi toga zena se i boji ostat trudna jer joj takvo ponasanje izaziva strah! |
Gost |
#852016-02-17 19:49Potpisala sam ovu peticiju da svakom zeni rodenje djeteta ostane u lijepome sjecanju a ne kao neko lose iskustvo.. stoga sto cesci nazdor na porodima i jos bolja higijena |
Gost |
#862016-02-17 19:52A šta komentirat na to???ne mogu vjerovat da takve debile netko zapošljava u ovoj državi i da ih i nakon nekog zla kad se desi i dalje nastave radit ko da ništa bilo nije...takvi nisu zaslužili radit taj plemeniti posao,trebalo bi im zabranit rad opčenito sa svim živim bićima... |
Gost |
#902016-02-17 20:06Neka se tragedija iz Vinkovaca koja nas je sve uzdrmala vise nikada ne ponovi! Nikome! |
Gost |
#912016-02-17 20:07Peticiju sam potpisala zato sto je stvarno potrebna kontrola. Od higijenskih uvjeta do odnosa sa pacijentima. Postaju kao roboti, bez emocija a posao "odrađuju". |
Gost |
#922016-02-17 20:08Imam 4 unuke koje će jednog dana trebati bolju skrb i nekakvu sigurnost da neće naletjeti na takvog NEČOVJEKA |
Gost |
#932016-02-17 20:09Peticiju sam potpisala iz razloga što sam doživjela jako loše ponašanje liječnika koji su vodili porod. Rodilište u Koprivnici. Od vikanja pri samom dolasku jer nisam imala klasnicku trudnicku knjizicu vec eklektronsku,da nemam trudnicke papirologije,do komentara da sta stenjem jel znam da sam dosla rodit i kaj sam radila devet mjeseci da neznam kaj me ceka.(da napomenem prvi porod je u pitanju),zatim ignoriranje na bilo kijw moje postavljeno pitanje. Zatim forsiranja prirodnog poroda na dripu gdje sam bila cak i na kisik bila prikljucena i buncat pocela od bolova pa do na kraju hitnog carskog reza kad su djetetu počeli otkucaji srca padat jer se dijete spustilo i guralo van a ja nisam otvorena uopce bila. Dijete se nagutalo plodne vode i to ukakane tijekom njihovog forsiranja prirodnog porodaja. Zbog nepaznje i nemara prilikom carskog reza nisu mi izvadili cijelu posteljicu pa sam zajedno s djetetom provela dodatnih skoro mjesec dana u bolnici jer sam zahvaljujući nemaru i nepažnji dobila sepsu. Zaleci se na jake bolove u predjelu trbuha nakon carskog dobila sam protupitanje??? Pa mozda vas je neko porezal malo???? I tak sam poslana kuci gdje apsolutno nista nisam mogla sama zbog nesnosljivih bolova. Igoriranje moje zalbe na konstantnu nepodnosljivu bol trajalo je do trenutka kad nisam zavrsila hitno smjestena u bolnici u bunilu eznajuc kajse dogada samnom i oko mene. Do zadnjeg dana boravka nitko od lijecnika nije htio,odnosno znao kako su govorili od cega imam temperaturu i bolove,mozda bubreg mozda upala mokracih kanala i takve nebuloze.nist konkretno. dok nisamdobila otpusno pismo u kojem je kao razlig navedena sepsa. Kljukana sam lijekovima za ciscenje i raznoranim antibioticima bez ikakvog objasnjenja zasto ih primam, napominjem da mi je dijete svo vrijem bilo na prsima jer sam dojila. Dijete je znaci preko mojeg mlijeka dobivalo nepotrebne antibiotike i tkozna jos sta sve ne umjesto da su je skinuli sa prsa za vrijeme mog lijecenja. Ali neide to tako jer tamo se uzasno drzi do dojenja i to isforsiranog k tome jos i nezdravog u ovom slucaju. Dijete je u meduvremenu dobilo rota virus dok je boravila na pedijatriji tako da je boravak u tom smetlistu jos dulje produzen. Najgore iskustvo u zivotu. Nesto cemu se veselis pretvori se u horor. Postavlja se pitanje gdje je nestala ljudskost i suosjecanje u ljudima koji su ti najblizi tokom takvog isusktva i od kojih ocekujes da ce ti pomoc i ohrabrit te u tim trenucima. Toga nema dobijes samo okretanje ocima ignoriranje i omalovazavajuce kometare. Dok se ljudi ne promjene i njihov pristup nece se nista promjeniti. Danas samo zahvaljujem bogu sto smo dijete iv ja ostale zive. Peticiju potpisujem jer vjerujem da ima jos mnogo slucajeva u kojima su zene dozivjele traumaticna i bolna iskustva a nismo sve spremne izaci u javnost s time sto nam se izdogadalo jer kod nas su ovakvi pojedinacni slucajevi borbe s vjetrenjacama. Smatram da svi trebamo stat u stranu majke i najnovijeg slucaja nemara i da se kontrole pojedinih bolnica i doktora moraju svakako provesti. |
Gost |
#942016-02-17 20:10Ja osobno sam imala divnooo iskustvo u Petrovoj ali slusajuci zene iz VK rodilišta sam se naježila! |
Gost |
#952016-02-17 20:14Zato da se vec jednom stane na kraj ovim neljudskim uvjetima u kojima zene radaju ako prezive..ovi pojednici mesari koji im dan iz snova pretvore u dan iz pakla... |
Gost |
#962016-02-17 20:14Još sam mlada djevojka ali me uhvati strah kad čujem što se sve događa u hašim rodilištima. |
lola |
#97 takvo sam i ja iskustvo imala i zavrsila 6 tj u krevetu.a bebu nisam 2mj smjela drzati2016-02-17 20:19 |
Gost |
#982016-02-17 20:19Zato sto si gamad doktorska dozvoljava raditi sta zele bez posljedica.... Fujjj |
Gost |
#992016-02-17 20:20I sama sam imala negativno iskustvo u Varaždinu sa dr. Špoljarić koja je ujedno i šef. |
Gost |
#1002016-02-17 20:24Odlična peticija, ne samo da je potrebna peticija, nego su već odavno trebali biti podjeljeni otkazi pojedincima. |
PETICIJA - NE kamenolomu u Siljevcu: Potpiši peticiju protiv otvaranja kamenoloma na obroncima Ivanščice i nedaleko vodozaštitnog područja.
Laura Mikić nije zaslužila diskvalifikaciju
Postoji li nešto što želite promijeniti?
Promjena se ne događa šutnjom. Autor ove peticije suprotstavio se i angažirao. Hoćete li i vi učiniti jednako? Započnite društveni pokret kreirajući peticiju.
Započnite vlastitu peticijuNajpopularnije peticije ove godine
Roditelji protiv najavljenih izmjena Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (ZPOO) i protiv ukidanja Državnog pedagoškog standarda (DPS)
Mi, roditelji djece rane i predškolske dobi, oni koji će se u toj ulozi tek naći, kao i vi koji ste to razdoblje života već prošli, pozivamo svekoliku javnost na reagiranje s ciljem zaustavljanja loših izmjena Zakona o predškolskom odgoju a kojima se ukida Državni pedagoški standard. Državni pedagoški standard propisuje koliko djece smije biti u skupini, koliko odgojitelja mora biti uz djecu, koliko velike moraju biti sobe u kojima djeca borave, kakvo mora biti dvorište i cijeli niz odredbi ko
Napravljena: 2022-03-06 Statistike
Vremensko razdoblje | Sve države | |
---|---|---|
Sve vrijeme | 21886 | 21678 |
2022 | 21886 | 21678 |
Peticija protiv prijedloga novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti
U sklopu reforme visokog obrazovanja Ministarstvo znanosti i obrazovanja sastavilo je prijedlog novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti. U tim prijedlozima studenti (s prebivalištem različitim od mjesta studiranja) gube pravo na odgovarajuću zdravstvenu pomoć u studentskim poliklinikama ili drugim odgovarajućim zdravstvenim ustanovama, studenti također gube pravo na odgovarajuću psihološku pomoć, pravo na sudjelovanje u radu studentskih organizacija, ograničava se broj ponav
Napravljena: 2022-04-05 Statistike
---|---|---|
Sve vrijeme | 14158 | 13877 |
2022 | 14158 | 13877 |
VRATITE RAKETE: Jeste li za povratak obrane od tuče raketama?
U samo 20 dana područje Krapinsko - zagorske županije tri puta je pogodilo jako nevrijeme praćeno obilnom tučom, pri čemu su na usjevima, vinogradima, voćnjacima, automobilima, gospodarskim i stambenim objektima nastala štete koje se broje u desecima milijuna kuna. Iako u manjim razmjerima, tuča je velike štete radila i na području Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke i Koprivničko - križevačke županije. Od tuče se na području središnje i sjeverne Hrvatske posljednje dvije godine brani još samo g
Napravljena: 2022-06-14 Statistike
---|---|---|
Sve vrijeme | 12671 | 12423 |
2022 | 12671 | 12423 |
Povećanje limita studenata koji su na poreznoj kartici roditelja/skrbnika - HRVATSKI STUDENTSKI ZBOR
Hrvatski studentski zbor je u travnju inicirao pitanje povećanja limita poreznih olakšica studenata koji su na poreznoj kartici roditelja/skrbnika s 15.000,00 kn na 22.500,00 kn. ➡️ ZAŠTO?U sezoni student ne može odraditi ni puna 2 mjeseca jer će probiti limit od 15.000,00 kuna. Navedeno predstavlja još veći problem kada se uzme u obzir da studenti, uz sezonski rad, često obavljaju jednodnevne poslove, uglavnom nekoliko puta na mjesec. Studenti s trenutnom minimalnom studentskom satnicom suoč
Napravljena: 2022-06-14 Statistike
---|---|---|
Sve vrijeme | 12193 | 12094 |
2022 | 12193 | 12094 |
MOLIMO HZZO DA UVRSTI GLUKAGON U SPREJU NA OSNOVNU LISTU LIJEKOVA
U ime djece i odraslih oboljelih od šećerne bolesti, u ime njihovih obitelji, prijatelja i poznanika, u ime odgojitelja i nastavnika djece oboljele od šećerne bolesti ponovno Vas molimo da potpišete peticiju da HZZO odobri glukagon u spreju na osnovnu listu lijekova. Glukagon u spreju je spasonosni lijek koji se daje djetetu/odrasloj osobi kroz nos ukoliko se nalazi u po život opasnoj hipoglikemiji ili komi. Jednostavan i brz za primjenu, nije termolabilan, nema iglu i SPAŠAVA ŽIVOT ! Podržite,
Napravljena: 2021-11-20 Statistike
---|---|---|
Sve vrijeme | 43720 | 41981 |
2022 | 11951 | 11358 |
PETICIJA za vraćanje stilizirane kućice mački Anastaziji na trijem Kneževa dvora/ PETITION to return the stylized cat house to Anastasia on the porch of the Rector's Palace
PETICIJAza vraćanje kućice mačke Anastazije na trijem Kneževa dvora Inicijatori peticije: grupa građana i volontera Peticiju upućujemo: Gradskom vijeću Grada Dubrovnik Gradonačelniku grada Dubrovnika Kao uvodnu riječ preuzimamo reakciju i očitovanje na uklanjanje kućice mačke Anastazije s trijema Kneževa dvora Udruge za promicanje prava životinja „Prijatelji životinja“: „Ovo nije samo priča o mački koja treba malo ljubavi i suosjećanja, samo svoje pravo da živi i preživi. Nije ni samo priča o
Napravljena: 2022-04-08 Statistike
---|---|---|
Sve vrijeme | 10264 | 8174 |
2022 | 10264 | 8174 |
Peticija PROTIV primjene CD/MMS protokola kod djece/osoba s autizmom
*Napomena: potpisati mogu svi! **Napomena: potpis je potrebno potvrditi odlaskom na mail gdje ćete dobiti mail za povrdu potpisa (ukoliko mail za potvrdu nije vidljiv, provjerite spam pretinac) Poštovani, molimo Vas da podržite ovu peticiju svojim potpisom i priključite se inicijativi kako bismo poslali jasnu poruku javnosti da ne potičemo i ne odobravamo primjenu CD protokola (u SAD-u poznatiji kao Miracle Mineral Solution - MMS) u svrhu liječenja autizma. Potpisivanjem peticije također podr
Napravljena: 2022-06-08 Statistike
---|---|---|
Sve vrijeme | 6124 | 5606 |
2022 | 6124 | 5606 |
Razrednički poslovi u osnovnim i srednjim školama
Ovom peticijom tražimo povećanje zaduženja za razredničke poslove u osnovnim i srednjim školama s dosadašnjih dva sata u normi i dva sata u dodatnim poslovima na minimalno četiri sata u normi i četiri sata u dodatnim poslovima. Razredničke poslove nemoguće je obavljati u tako malo vremena, a u pandemiji oni su se još udvostručili. Trenutno zaduženje je neadekvatno s obzirom na sve veću količinu posla.
Napravljena: 2022-02-12 Statistike
---|---|---|
Sve vrijeme | 5920 | 5880 |
2022 | 5920 | 5880 |
I ja sam 1 od 10! #endometrioza
Drage naše endo-sestre iz Hrvatske! Mjesec ožujak svjetski mjesec osvješćivanja o endometriozi, kroničnoj neizlječivoj bolesti od koje boluje 1 od 10 žena u svijetu je završio ali peticija se nastavlja. Vrijeme je da endometrioza dobije svoj glas, šutnja više nije opcija, i zbog toga trebamo potpise žena iz Hrvatske koje su oboljele od endometrioze ili sumnjaju da imaju endometriozu ali ne uspjevaju dobiti dijagnozu. Maja Vodopić (44) i ja, Valerija Đurđević (38), dvije borbene žene koje povezu
Napravljena: 2022-03-09 Statistike
---|---|---|
Sve vrijeme | 3689 | 3570 |
2022 | 3689 | 3570 |
Spasimo NAŠE poje!
Hvala svima na potpisima! Svi koji želite, možete nam se pridružiti u grupi 'Spasimo naše poje' na facebooku. Idemo dalje! Naše polje je u opasnosti i trebamo vašu pomoć! Do kraja godine planira se zapoceti betonizacija dijela polja, a jednom kad se s tim krene naše predivno polje će zauvijek nestati. Cak i ako vas nije briga sto je ovo koridor kojim prolazi divljac, cak i ako vas nije briga sto je ovo naljepsi zeleni pojas u siroj okolici kojeg se planira devastirati hrpom betona, mozda vas j
Napravljena: 2022-06-18 Statistike
---|---|---|
Sve vrijeme | 3187 | 3126 |
2022 | 3187 | 3126 |