Peticija roditelja za vraćanje odgajateljice Ivone Ivić u odgojnu jasličku skupinu „Lavići“ Dječjeg vrtića Višnjevac.

Mi smo roditelji jasličke skupine „Lavići“ u Dječjem vrtiću Višnjevac, koju još ovaj tjedan, uz odgajateljicu Ivanu vodi Ivona Ivić. Ivoni ističe ugovor o radu, te je sa našom dječicom do kraja ovog tjedna.

Naime, radi se o djeci jasličke skupine između 2 i 3 godine, koja su i prošle 2021. godine bila podijeljena na dvije skupine, te je dio njih tada ostao bez obje odgajateljice.

Molimo da nam se vrati. Gubitak još jedne odgajateljice jednostavno nije dobra opcija.

Ivona Ivić dala je nevjerojatan doprinos socioemotivnom razvoju naše djece, te je njezin rad, posvećenost svakom djetetu u svakom trenutku, stav, odgovornost, iskrena suradnja s roditeljima te neizmjerna toplina nagrađena ljubavlju naše djece. Trenutno se našoj djeci, a zbog promjena koje im se događaju na licima vidi strah od razdvajanja, osjetljivi su, plačljivi i boje se da im se njihova teta Ivona, kako ju od milja zovu neće vratiti.

Mnogi će reći da su to djeca i da će brzo zaboraviti, ali želimo napomenuti da je svakom djetetu njegova „teta“ utjeha i oslonac u situacijama kada se odvajaju od roditelja.

Naša djeca trebaju stabilnost, a ne konstantne promjene, pogotovo u osjetljivoj jasličkoj dobi. Nažalost nitko o posljedicama nije razmišljao, kada su im dodijeljene odgajateljice koje nisu imale ili još uvijek nemaju riješene radne statuse. Stoga smo mi roditelji odgovorni najprije zaštititi Ivonu Ivić, a u konačnici i našu drugu odgajateljicu ukoliko bi se dogodio isti scenarij.

Želimo vjerovati da naša djeca nisu samo broj u odgojno –obrazovnoj ustanovi.

Promjene su dobre, ako iste imaju pozitivan učinak na djecu. Budući da to nije slučaj, a situacije se ponavljaju, smatramo da je za njihov zdrav razvoj potrebno vratiti odgajateljicu Ivonu Ivić natrag u jasličku skupinu „Lavići“ Dječjeg vrtića Višnjevac.

 

 


Roditelji jasličke skupine Lavići u Višnjevcu    Kontaktirajte pokretača peticije