Zahtijevamo od Vlade RH i MZO-a da svim učenicima omoguće odabir između konvencionalne ili nastave na daljinu za šk. god. 2020./2021.

Komentari

#4

7 člana obitelj svi živimo skupa dva teška kronična bolesnika i ja kao majka bolesna. Niti jedni uvjeti ne mogu se ISPUNIT u školi.

Danijela Turić (Županjs, )

#7

Imam roditelja kroničnog bolesnika

Vedran Vojak (Pula, )

#8

Potpisujem jer se slažem sa svime navedenim u ovoj peticiji.

Katica Gajić (Slavonski Brod, )

#19

Ja kao roditelj trebam imati pravo glasa kad je u pitanju rizik po zdravlju moje djece ili ukucana.

Jelena Vajda (Osijek, )

#20

Potpisujem jer želim da se moje dijete školuje online .Smatram da situacija nije dobra da djeca idu u školu .Škola online je jako dobro funkcionirala .

Kristina Žugaj (Zagreb, )

#25

Jer vjerujem da je virus opasan

Miljana Knežević (Medulin, )

#35

Ne zelim ugroziti zdravlje djece

Danijel Vajda (Osijek, )

#45

Jer dva člana onkološki i supruga bolesna

Ivica Turic (Županjs, )

#50

Zelim mogucnost izbora. Szsrije dijete mi je u najrizicnijoj skupini inimam jos i mladje, zdravo dijete. Z

Tanja Bošković (Zagreb, )

#57

Bolujem od autoimune bolesti, multiple skleroza, te mi je imunitet ugrožen

Ana Sivrić (Zagreb, )

#64

Mislim da je to fer i pošteno.

Tatjana bosak (Nasice, )

#65

Mislim da hrvatske skole (a pogotovo zagrebacke) ne mogu osigurati sigurnost djece u doba epidemije.

Maša Tonković Grabovac (Zagreb, )

#79

Svi bi mi voljeli da nam se djeca školuju kao i prije pandemije, ali mislim da je za vrijeme trajanja pandemije koronavirusom važnije da očuvamo zdravlje svoje djece i svojih bližnjih. Zdravlje prije svega ostalo se sve može nadoknaditi!!

Tanja Tomažić Fućak (Rijeka , )

#81

Potpisujem jer imam jednog školarca u 4.razredu ali je rizična skupina,kao i suprug .

Marijana Ex Škember (Trogir, )

#84

Marin Paskvan

Marin Paskvan (Delnice, )

#85

Črljenec Sanja

Sanja Črljenec (Velika Gorica, )

#100

Potpisujem jer u uvjetima pandemije zelim da se iskoriste svi alati koji mogu smanjit rizik da moje dijete dobije covid a to je svakako i on line skola.
Postoje kriteriji prema kojima škola u zivo nije moguča jer dovodi do masovnog zarazavanja djece.U RH se ti kriteriji ne priznaju.Zaštita zdravlja djece bilo da se štiti od akutnog kovida ili dugog kovida i zaštita života djece kod nas nikome u obrazovnom sustavu nije u fokusu.To je skandalozno.Da jeste onda bi se točno znalo kad se djeca izmiču iz kolektiva i kad u kojim uvjetima se vračaju.Ne pristajem na rizik da mi dijete dobije kovid ili dugi kovid ili bilo što vezano uz kovid koji je višestruko veči od rizika da mi strada u prometu do škole..višestruko( to su oni kriteriji koje mzo ne priznaje) Zelim razinu zaštite i brige za dijete koju imaju primjerice škole koje mogu odlučit o on line nastavi nevezano za MZO ili odluke politike..nego u skladu sa epidem.situacijom a nalaze se u mom gradu Zagrebu.

Marina Ruban (Zagreb, )

#110

Zdravlje je prioritet!

Sanja Matas (Split, )

#115

Klaudija Drk

Klaudija Drk (Čakovec, Ivanovec, )

#119

Moje dijete boluje od epilepsije i ima druge pridružene poteškoće. U tijeku epidemije koja je trenutno u eskalaciji ga ni u kojem slučaju ne želim izlagati riziku zaraze u učionici od max 25m2 s 28 učenika.

Inja Erceg (Zagreb, )

#128

Želim imati slobodu izbora.

Marina Buhin Nikolić (Zagreb, )

#129

Da se odrzi onlajn nastava

Snježana Tuzlak (Kastel stari, )

#132

Radi zaštite zdravlja svojeg djeteta i obitelji sklonija sam online nastavi. Imamo iskustva i pokazalo se dobrim. Zašto riskirati zdravlje djece, nas, naših obitelji kao i njihovih profesora, ako se i dalje može raditi online dokle god se ne steknu sigurni uvjeti za konvencionalnu nastavu? Zdravlje prije svega!

Vlatka Zubić (Đurđevac, )

#134

Imam pravo odluke

Željko Jurički (Veliko Trgovisce, )

#140

Potpisujem jer smatram da je loše da se ide u školu, najbolje je online zbog sigurnosti mene koja se školujem (4.r srednja) i sigurnosti roditelja te bake i djeda.

Stella Pešić (Zaprešić , )

#144

Potpisujem jer sam transplantirani bolesnik na visokim dozama imunosupresije i smatram da sam jako ugrozena ako mojih 2 skolaraca krenu u kolektiv. A ja nisam ni baka ni susjed ja sam Majka toj djeci.

Ivana Šimić (Trogir, )

#147

Jer zelim da okolina u kojoj dijete boravi bude sigurna za njezin boravak, bez straha od bilo kakve ugroze. Skole niti prije ove pandemije nisu imale osnovne higijenske uvjete ( wci mozda rade, no vecinom ne rade, tople vode skoro pa nigdje nema, sapuna, papira nikada nije bilo, pranje i odrzavanje nikakvo - cijela skola smrdi po urinu). Realno djeca se ne mogu drzati u distanci, prostora je premalo, neki, pogotovo srednjoskolci, koriste pretrpan javni prijevoz. Zbog potresa u Zgb, dosta skola seli u druge skole. Imamo zabranu javnih okupljanja, a pogledajte koliko je djece u jednoj smjeni. Izolacija razreda u slucaju da se desi pozitivno dijete je premalo. Sto je s uciteljima koji su predavali, djeci na hodnicima koja su bila u kontaktu s njim, ukucanima djece, roditeljima koja onda idu u samoizolaciju, tko ce tada raditi (poslodavci na to sigurno nece blagonaklono gledati), sto je s ukucanima koji su povecanog rizika.
Ja nisam spremna preuzeti takav rizik, ne zelim da budemo dio crne statistike. Ako govorimo o socijalizaciji, distanciranje, maske, strah od potencijalne ugroze, djetetu predstavlja opterecenje i veliku nelagodu.
U danasnje vrijeme digitalizacije i demokracije, nuzno je dati izbor. I to je ono trazim do trenutka do kada skola svakom djetetu moze osigurati siguran boravak bez mogucnosti zaraze virusom o kojem se jos vode polemike i traju istrazivanja te imamo pandemiju.

Teuta Markuš (zagreb, )

#151

Apsolutno se nitko nrma pravo poigravati sa zdravljem i životom moje djece i obitelji! Ovima koji žele nastavu u školi, molim omogućite željenu prirodnu selekciju.

Ivana Horvat (Zagreb, )

#160

Potpisujem peticiju jer mi se dijete nalazi u rizičnoj skupini.

Jelena Odža Radas (Solin , )

#175

Nikolina Mikičić

Nikolina Mikičić (Dvor, )

#178

imam dijete koje je srcani bolesnik

Adriana pavelic (županja, )

#183

Imam tesko bolesno dijete.

Danira Ševeljević (Split, )

#189

Neizvjesnost stvara nesigurnost. Moramo i mi roditelji, kao i djeca imati mogućnost izbora. Koja su rješenja i opcije za dijete u učeničkom domu koje do kuće mora putovati 4 sata?

Sani Sardelić (Žrnovo, )Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...